szombat, július 9

Zene 30 pontban III.

Egy dal a kedvenc bandámtól - 30 Seconds to Mars: Closer to the edge
Igazából elég nehéz választani, és nem csak egyszerűen arról van szó, hogy egy banda dalai közül nem tudok válogatni, hanem hogy egyszerre több együttes is kattog a fejemben. Paramore dal már volt, The Script és Hurts még lesz a közeljövőben, úgyhogy legyen a 30 Seconds to Mars. Egyszerűen elmondhatatlanul szeretem őket. A closer to the edge nálam hatalmas kedvenc, nem csak a dal, hanem a videó is be van zárva a szívembe. Többek között azért is, mert imádtam Jared rózsaszín haját.

Egy dal a bandától, amit utálsz - Black Eyed Peas: The Time (dirty bit)
Sorolhatnám itt a rosszabbnál rosszabb magyar bandákat, de igazából nincs nagyon rá szükség, külföldön is találunk bőben kaki dalokat. És együtteseket.Ha öt évvel ezelőtt arra adtam volna a fejem, hogy ilyen kis listát írogassak, a BEP valahol a legnagyobb kedvenceknél szerepelt volna. DE. Már a The E-N.D.-nél is éreztem a mionőségromlást elég erősen, ami aztán a The Begginingnél úgy kicsúcsosodott, hogy nem bírom elhallgatni a számokat. Nagyon sajnálom, hogy Will.I.Am.-ék ebbe az irányba mentek el, a régi stílusuk sokkal jobban tetszett. Pedig általában vevő vagyok a megújulásokra.

Egy dal, ami bűnös élvezet - Selena Gomez: Love you like a love song
Nem igazán vágeszolom, mit is jelent ez egészen pontosan,. de van egy olyan sanda gyanúm, hogy olyan dalt kellene választanom, amit elméletileg teljesen elítélek és szennynek tartok..elméletileg...gyakorlatban meg agyonhallgatom. Selena Gomez nincs éppen a kedvenc sztárjaim listáján, bár igaz ami igaz, a diznik közül még őt viselem el a leginkább. Zeneileg inkább nem minősíteném amit csinál, de valamiért a love you like a love song első hallásra belemászott a fülembe és muszáj volt újra és újra meghallgatnom.

Egy dal, amiről senki nem gondolná, hogy szereted - Indigó utca és Fluor: pont, pont, pont
Elég hosszú agyalást igényel, mert minden ember más zenei oldalamról ismer. Valaki mondjuk a Hiperkarmát nem nézné ki belőlem, más azon lepődik meg, ha rockot hallgatok, megint mások attól képednek el, hogy ennyire vonzódom a skandipop iránt. Na igen. Ha valakinek azt mondom, hogy Fluor dalát hallgatom, általában ugrik két métert hátra. Pedig. A pontpontpont eszméletlen jó dal, ebben mondjuk nyílván nem csak fluornak van szerepe. Ehhez képest a mizu meg a lájk lepkefing. de tényleg.

Egy dal, ami leír téged - Natalia Kills: Wonderland
A wonderlandet már Natalia Killsről írt előző valamimben is agyondicsértem, de jelen pillanatban tényleg ez az a dal, amit a legközelebb érzek magamhoz. Nem igazán tudom megindokolni miért, igazából az egész szöveg olyan fannis, tündérmesés de mégsem. Van benne valami, ami nagyo n megfogott.

1 megjegyzés:

  1. Ó, Mars dal :D Ráadásul a Closer to the edge! Imádom őket és imádom ezt a számot (: Egyszerűen bármikor képes erőt adni nekem.

    VálaszTörlés