csütörtök, július 7

Zene 30 pontban II.

06. Egy dal, ami valamilyen helyre emlékeztet - Train: Hey Soul Sister
Nem mondhatnám, hogy így egyből, kapásból csak úgy száguldoznak felém a jobbnál jobb dalok, de majd csak eszembe jut valami. Oké. A Train Hey Soul Sister-e tavaly nyáron számított nagyon nagy slágernek, és így hirtelen két helyszín is eszembe jutott róla. Egyrészt a tavalyi gólyatábor, ahol az egyik lánnyal utolsó éjszaka agyonhallgattuk, másrészt pedig a tavalyi nyaralásunk, ahol a repülőút alatt legalább tízszer lejátszottam, mialatt felszálltunk. ezzel is nyugtatva magam :D

07. Egy dal, ami egy eseményre emlékeztet - Shakira: Waka waka
Ilyenből viszont bőven akad. De...ebből a sokból is kiemelkedik egyetlen dal, ami egyszerűen annyi emléket hoz elő belőlem, hogy felsorolni is hosszú idő lenne. Tavaly ez ment mind a belföldi, mind az egyiptomi nyaralásunkon agyba-főbe, a gólyatáborban úgy halandzsáztuk a kamerába, és nem utolsó sorban, dőt, inkább elsődlegesen a foci VB és az akkörüli felhajtás jut az eszembe. Igen, a waka waka nálam kétségtelenül a tavalyi év legtöbb emléket összegyűjtő dala volt.

08. Egy dal, amit kívülről tudok - Paramore: Ignorance
Ilyenből is akad jó sok, hiszen valamiért a dalszövegeket sokkal gyorsabban felfogja az agyam, mint a kémiai és fizikai képleteket, vagy épp a költők életrajzát. Azért választottam a Paramore Ignorance-ét, mert ez tényleg az a dal, amit ha felkeltenek az éjszaka kellős közepén és benyomják az alapot, simán el tudok énekelni, a kérdés ugye csak az, hogy ezt mások mennyire szeretnék. Gondolom semennyire. Az egyik kedvenc dalomról van szó egyébként, iszonyatosan imádom.

9. Egy dal, amire táncolni tudok - Madcon: Glow
Hmm...talán az egyik legegyértelműbb válasz a 30 kérdés közül. Több dolog miatt áll hozzám ennyire közel ez a dal. Egyrészt a tavalyi Eurovízión volt a bemutatója, és hihetetlen műsort kerítettek hozzá, másrészt NORVÉG, harmadrészt pedig a norvég síugrók kerítettek hozzá egy hmm..hogy is fogalmazzam... könnyű és egyszerű táncot, de szegényeknek még ez sem ment rendesen. de nagyon édesek, és most már én is tudnám velük tolni. a videót nézzétek. érdemes.

10. Egy dal, ami elaltat - The National - Conversation 16
Nehéz, nehéz. Nem a bőség zavarában szenvedek, inkább ötletek hiányában, mert nem igazán szoktam altató dalokat hallgatni. Viszont a National Conversation 16 -je az egyik kedvencem, és annyira melankolikus a hangulata, hogy ha másra nem is, erre biztos el tudnék aludni, ha arra kerülne sor. Nagyon szeretem, de igazából pont az alvós balesetek elkerülése végett inkább csak nappal szoktam hallgatni :D

1 megjegyzés:

  1. Mi a szalagavatónkon a Glow-ra táncoltunk. :D (Tudom, hogy ez most senkit sem érdekelt, de azért leírtam.)

    VálaszTörlés